HTML

Peti megmondja

Mottó: "Ma reggel, egy adag somlói elfogyasztásával megkezdtem a fogyókúrát." Peti megmondja a frankót... Petinek mindenről meg van a maga véleménye... Józan paraszti ész és logika... Egyszerű nyelvezet, hogy mindenki megértse...

Friss topikok

  • sh_peti: Ami Kellert illeti, attól, hogy valami törvényes, még nem biztos, hogy etikus. A választó többség ... (2008.04.27. 23:25) Fidesz Magyar PR és Reklám Párt

Linkblog

Archívum

Fidesz Magyar PR és Reklám Párt

2008.04.23. 17:38 sh_peti

 

Az ellenzéki párt népszerűsége soha nem látott rekordokat döntöget.

Rekordokat döntöget, mert a populizmus gerjesztette tömeghipnózis kiválóan működik a balkáni népeknél. A balkáni szittyáknál meg pláne.

Mi magyarok balkáni szittyák vagyunk. Ezen persze minden nép-nemzeti felszisszen, de ezen nem időznék tovább.

Nekünk mindig messiás kell.

Nem baj, ha Antikrisztus, csak messiás legyen.

Messiás volt anno Horn Gyula, akitől azt vártuk, hogy visszahozza a Kádár-rendszert a 7.60-as kenyérrel és az 1.- forintos iskolatejjel. Nem hozta. Bokros csomagot hozott, hogy helyrehozza, amit a dilettáns, horthysta Antall, majd Hóbagoly elvtárs elk**t.

Messiás volt Vitéz Tokaji Orbán Viktor - aki anno (akkor még nem Tokaji hanem Bibó) először merte nagy nyilvánosság előtt kimondani, hogy "Ruszkik haza!".

Ő már nem is tudom mit ígért.

Gondolom, megígérte az összes sameszének, hogy gazdaggá teszi őket.

Na, azt be is tartotta: Happy-End, Fehér-Hajó, Országimázs, Széchenyi-Terv, Stadion-beléptető Rendszer, Millenáris Kht... Mindenki kapott, aki benne volt a csapatban...

Amikor a többi halandó rákérdezett, hogy - akkor most ez hogy is van? - az volt a válasz, hogy "Minket felhatalmaztak a választók, hogy azt csináljunk amit akarunk."

Kicsit arrogáns hozzáállás, nem?

Ez persze kiverte a biztosítékot a választók többségénél.

Valószínűleg a szélsőjobbnak tett gesztusok, mint a kötelező hittanóra, zászlóavatás és hasonlók is közrejátszottak abban, hogy 2002-ben új messiásra tett a többség:

Medgyessy "D209" Péter az üvegzseb és a közalkalmazotti béremelés ígéretével vált messiássá.

(Ja, és Lendvai "Nem lesz GÁZÁREMELÉS" Judit olvassátok le a számról [read my lips! aka id. George Bush] haknija is segített.)

Ezeket be is tartotta... Amivel jól betartott a gazdaságnak és a költségvetésnek, amelyek éppen egy nemzetközi recessziót próbáltak átvészelni.

Hamar keresztre feszítették és jöhetett Gyurcsány "Milliárdos" Ferenc, az új messiás, aki majd megment minket az összeomlástól.

Hát nem mentett meg...

No de miért is nem?

Hát, nem nagyon hagytuk magunkat...

A FIDESZ MÁTRIX

A FIDESZ propagandagépezete az elvesztett 2002-es választások másnapja óta sulykolja az emberekbe a rosszkedvet.

Először is rögtön felbujtogatták a csúcs-stupid MIÉP-eseket egy "spontán" hídfoglalásra. Közben sunyi módon hümmögtek erre a "választási csalás" nonszenszre, ami már csak azért is furcsa, mert a saját embereik ültek az ország önkormányzatainak 80%-ának apparátusaiban...

Na, innentől kezdve nem volt megállás... Minden rossz és mindenért a kormány a felelős.

Ők viszont nem csináltak semmi rosszat. Minden a törvény betűje szerint történt. Szegény Keller kanosszát járt, mert meg merte vizsgálni, hogy mi mindenre herdálta Viktor Király a pénzünket.

Mindezek után vagy ellenére most újra Viktor Király a messiás. A körülötte kialakult személyi kultusz már vetekszik Rákosi Mátyáséval. Aggszüzek simogatják esténként a fényképét és fiatal templomi kóristalányok oldalukon kipirult arcú ifjú hódolóikkal tapsolnak neki önfeledten happeningjein. 30-as, rokkantkártyás vállalkozók isszák áhítattal szavait, miközben már azon jár az eszük, hogy mire is fogják költeni a pacsizós tenderen megszerzett munkák hasznát, ha végre kinevezik a márkatársat aljegyzőnek az önkormányzatnál.

Azért meg kell hagyni, ügyesen csinálják. Az a Wermer se volt sámli, de a mostani stáb is a helyén van.

A STÁB KÍVÁLÓ REKLÁMSZAKEMBERÖKBŐL ÁLL

Mondjuk a FIDESZ választmányában már a kezdetektől ki voltak osztva a szerepek. '92-93 után ugyan újra kellett osztani egy párat, de a fékektől megszabadulva teljesen gátlástalanná válhatott a színház.

Viktor (a rendező és producer) teljes kontrollja alatt mindenki szépen játszotta/játsza a rá kiosztott szerepet. Az elveket és nézeteket kiiktatták.

A cél és annak elérése mindenek felett. '92-ben Viktor kiadta a parancsot, hogy az omladozó MDF szavazóit be kell gyűjteni!

"De Viktor! Mi egy liberális párt vagyunk!" szólt az ellenvetés. A válasz: "Liberálisnak ott az SZDSZ, mi holnaptól konzervatívok leszünk!" Izé... "Polgári" - akármit is jelentsen ez.

Akiknek ezt nem vette be a gyomra, azok hamarosan átültek az megmaradt liberális pártba. A többiek eladták a lelküket, ha volt egyáltalán...

Igen hírtelen Áder, a bajuszos bariton - Kukorica János, a nép és a vidék gyermeke lett.

 

Az addig jó fej Kövér - az erdélyi gyermekmentő - új feladata a szélsőjobbról érkező szavazók megszólítása innentől.

Az új arc Pokorni Zoltán volt, aki a középen lamelláló értelmiségiek betérítésére lett kitalálva.

Később, a párt kapott három pofozógépet is: "The "R" Brothers" alias Répássy "Répa Robi" Róbert, Rogán "Belvárosi Parkoló" Anti és Révész "Mártír" Máriusz személyében.

Ők hárman azután belekötöttek még a papucs cipőfűzőjébe is.

A rosszkedv-kampány kicsúcsosodása a 2006-os "Rosszabbul élünk min négy éve" szlogen volt.

Na ez nem jött be... A hatásból azért maradt valami az emberekben.

A reklámkampány azóta is tart. A legutóbbi adatok szerint mintegy 2.5 Milliárdba került eddig, amit persze mi fogunk megfizetni függetlenül attól, hogy rájuk szavazunk vagy sem.

Majd meglátja mindenki...

4 komment

Címkék: fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://petimegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr90439009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shaq 2008.04.24. 15:58:09

Mi -bár némelyek szerint csak ŐK; "ám legyen!"- szittya magyarok kajoljuk a hülyeséget rendesen. Meglátásom az, hogy a narancsos párt olyan mint a Mónika (a sóból): megmondják a frankót, mit hogy kéne -vagy leginkább nem kéne-, a hülyegyerekek meg csak bután pislognak ki a székükből, hogy mit is tettek rosszul. De nincs igazán semmi a szavak mögött. Pláne semmi abból, ami alapján azt gondolhatnánk van is alapjuk a kioktatáshoz. Mert osztják az észt rendesen és megállíthatatlanul! Mi meg imádjuk, nem véletlenül vannak még műsoron! Hisz terhesen -teletömött kenguruzsebbel- is csak úgy isszuk a szavukat!
De jókat is röhögnék -valószínűleg inkább csak kínomban- ha átkerülnének ŐK a székbe! És úgy néz ki lesz még ilyen, hisz kell a cirkusz a népnek!
Amúgy meg csak annyi: jól nyomod, drusza! :)

sh_peti 2008.04.25. 12:16:42

Köszi, jól esik, hogy valaki el is olvassa...

Nos, a probléma gyökere inkább az, hogy valójában nem is mondják meg a frankót. Inkább csak annyit mondanak, hogy minden úgy sz*r ahogy van és ők tuti jobban csinálnák, rámutatva, hogy persze anno ők már egyszer jobban csinálták.

A következőkben arról is írok majd, hogy mi is van mindemögött.

Mégegyszer köszi a bíztatást!

fox-trott 2008.04.25. 16:28:52

Szerintem a Fideszre szavazni olyan mint katolikusnak lenni.
-ha rátok szavazok megtudjátok oldani a helyzetet?
-Meg, meg! Bizzad ide egyetlen fiam,megoldom én! Higgyé' bennem, látod a másik nem tud semmit, tehát akkor logikus, hogy én vagyok aki mindent tud, hiszen az éremnek is két oldalavan, legalábbis úgy tartja a székely mondás!
-Oke ez fasza, mutasd mid van, mondjad hogyan!
-Hüm, hüm...hát az hittitok.

Teszem hozzá, hogy keller Bond barátunk nem nagyon talált semmit. Persze mondhatod erre az, hogy már kitanulták, mert ezek szittyazsidók és........

sh_peti 2008.04.27. 23:25:34

Ami Kellert illeti, attól, hogy valami törvényes, még nem biztos, hogy etikus. A választó többség szerint sem volt az...
Őt jelölték ki, hogy vizsgálja meg, nem volt-e törvénytelen is azok között amikről mindenki tudta, hogy mekkora disznóság volt.
A baj, hogy a FIDESZ minden lezárt vizsgálatot úgy kommunikált, hogy "na ugye, megmondtuk, hogy minden rendben volt!" miközben dehogy is...
süti beállítások módosítása